MOYA GENMAICHA ORGANIC JAPANESE GREEN TEA
Genmaicha, zelený čaj plný príbehov o svojom vzniku. Zmes čajových lístkov Sencha a praženej hnedej ryže dodáva čaju príjemne nasladlú a jemne orieškovú chuť, má silnú arómu a zaujímavý hrdzavý odtieň. K dispozícii v baleniach 60 g, 100 g, 250 g a 1 kg.
| Kategória: | Japonský zelený čaj |
|---|---|
| EAN: | Zvoľte variant |
ZELENÝ ČAJ GENMAICHA
Genmaicha je vysoko kvalitný zelený čaj sencha v kombinácii so zrnkami praženej ryže („genmai“). Ryža sa pred sušením a pražením špeciálne namáča a sparuje. Kombinácia nálevu z lístkov sencha a ryže dodáva čaju genmaicha charakteristickú osviežujúcu, jemne orieškovú chuť, výraznú arómu a hrdzavozelenú farbu.
Genmaicha si vyslúžila prezývku „popcorn tea“ (pretože pražené ryžové zrnká jej dodávajú chuť praženej kukurice). V Japonsku ju často pijú mnísi počas dlhých pôstnych období. Vzhľadom na pomerne nízky obsah senchy (50 %) ide o čaj s relatívne nízkym obsahom teínu. Je cenený pre vysoký obsah minerálov (magnézium, vápnik a draslík). Pre svoje zažívacie podporné účinky sa tradične podáva k jedlu.
Legenda hovorí, že sluha šóguna podal svojmu pánovi čaj a z vrecka mu doň spadlo pár zrniek ukradnutej ryže. Sluha za svoju chybu zaplatil životom, ale šógunovi sa chuť nálevu natoľko zapáčila, že sa rozhodol zaradiť nový čaj do svojej ponuky natrvalo.
Reálnejším príbehom je, že chudobný ľud si pridával do čistej, oveľa drahšej senche ryžu, aby zväčšil objem a zároveň zmiernil svoj hlad.
Nech si vyberiete prvý alebo druhý príbeh, jedno je isté – Genmaicha je výnimočný čaj.
Prečo piť Genmaichu?
-
Môže byť súčasťou rituálov zameraných na pohodu a duševnú rovnováhu.
-
V tradičných kultúrach je obľúbená pri očistných kúrach a ako doplnok ľahkej stravy.
-
Oceňovaná pre svoju úlohu v životnom štýle zameranom na vitalitu.
-
Obsahuje látky, ktoré sú predmetom výskumu v súvislosti s metabolizmom lipidov.
Ako Genmaichu pripraviť?
-
Do čajovej kanvice alebo šálky vložte 2–3 g čaju Genmaicha (cca 1 čajová lyžička) na 200 ml vody.
-
Zalejte horúcou vodou s teplotou 70–80 °C.
-
Nechajte lúhovať približne 2–3 minúty
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
