MOYA BANCHA ORGANIC JAPANESE GREEN TEA
Japonský zelený čaj Bancha s mierne nakyslou chuťou a výrazným orieškovým záverom. Vyznačuje sa zlatožltým odtieňom. Bancha je k dispozícii v baleniach 60 g, 100 g, 250 g a 1 kg.
| Kategória: | Japonský zelený čaj |
|---|---|
| EAN: | Zvoľte variant |
BANCHA: JAPONSKÝ ČAJ NA KAŽDÝ DEŇ
Zelený čaj so žltozlatým odtieňom, nakyslým arómom a výraznou trpkou orieškovou príchuťou vďaka vysokému obsahu trieslovín. Názov Bancha (番茶) pochádza zo slov „ban“ a „cha“. Cha v japončine znamená čaj. Slovo „ban“ možno chápať ako ekvivalent slov „každodenný“ a „obľúbený“ alebo „neskorý“. Druhý význam odkazuje na neskorý zber, pri ktorom sa lístky Bancha trhajú zo spodnej časti čajových kríkov. Moya Bancha pochádza z ekologického pestovania na ostrove Kjúšu.
V Japonsku je Bancha považovaná za každodenný čaj a často sa podáva k jedlu. Možno ju piť počas celého dňa, pretože obsahuje asi o 70 % menej teínu než Gyokuro. Má vyšší obsah trieslovín ako ostatné čaju, pretože jej lístky prechádzajú dlhšou fotosyntézou. Triesloviny čiže taníny majú protizápalové, sťahujúce a detoxikačné účinky. Spolu s ostatnými japonskými zelenými čajmi je Bancha aj zdrojom katechínov a antioxidantov. Jej pitie zlepšuje trávenie a prispieva k spomaleniu starnutia celého tela, čistí toxíny, znižuje hladinu zlého cholesterolu, udržiava normálnu hladinu cukru, zdravé zuby a ďasná a dokonca zlepšuje náladu. Jej lístky obsahujú dobre vstrebateľný vitamín C, betakarotén, kyselinu listovú, draslík, vápnik a fosfor.
Prečo piť zelený čaj BANCHA?
-
Obsahuje vysoký podiel trieslovín, ktoré sú prirodzene prítomné v rastlinách.
-
Je prirodzeným zdrojom katechínov a antioxidantov.
-
Tradične sa používa ako súčasť nápojov po jedle.
-
Je oceňovaný pre svoju úlohu v životnom štýle zameranom na rovnováhu a vitalitu.
-
Je súčasťou rituálov zameraných na očistu a celkové osvieženie.
-
Prirodzene obsahuje vitamín C, betakarotén, kyselinu listovú, draslík, vápnik a fosfor.
Ako pripraviť Banchu?
-
Do čajovej kanvice alebo šálky vložte 3-4 g čaju Bancha (cca 1 čajová lyžička) na 200 ml vody.
-
Zalejte horúcou vodou s teplotou 70–80 °C.
-
Nechajte lúhovať 3-4 minúty (podľa požadovanej intenzity chuti).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Diskusia
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
